מקלובה צמחונית

המלצת הגשה עם יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון. לקשט במעט עלים רעננים
רשת קפה ביגה מציעה מתכון צמחוני למנה מהמטבח הערבי של תבשיל אורז הפוך עם בשר (כבש או עוף) וירקות, שביגה עשו לה הסבה למנה צמחונית של שכבות של אורז מתובל, רטטוי ירקות, אורז ותפוחי אדמה למעלה. בסוף מרכיבים את המנה שכבה על שכבה

רכיבים לאורז – למנה זוגית

1 בצל לבן קצוץ גס

¼ כוס שמן קנולה

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה בהרט

קורט כורכום

קורט סומק

קורט קינמון

1/2 ק"ג אורז בסמטי (כ- 2.5 כוסות)

2 כפות שקדים קלויים

800 מ"ל מים (כ- 4 כוסות)

אופן ההכנה

צורבים את הבצל עם השמן.

מוסיפים את האורז והתבלינים.

מחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת.

מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות + 5 דקות ללא בישול.

פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז.

רכיבים לרטטוי

מחממים מראש תנור ל-250 מעלות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ

1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

1/4 כוס גרם שמן זית

1 כפית מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

1 כף טימין קצוץ

אופן הכנת הרטטוי

מערבבים את כל המוצרים בקערה.

מניחים  על מגש אפייה.

אופים למשך 15 דקות בתנור.

רכיבים לצ'יפס תפוחי אדמה

2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים דק

אופן הכנת צ'יפס תפוחי אדמה

במחבת מטוגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.

הרכבת המנה

עוטפים בניילון נצמד קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה.

על התחתית מניחים את תפוחי האדמה המטוגנים בצורת שבלול מהמרכז.

מעל תפוחי האדמה שמים אורז עד שליש מגובה התבנית.

מעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובה אחיד.

מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.

מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.

מסירים בעדינות את התבנית והניילון הנצמד.

המלצת הגשה

להגיש עם יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון.

לקשט במעט עלים רעננים.

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר