מתכון ל- 6-8 מנות
רכיבים:
600 גר' כף או צ'אך טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
4 שוקי עוף עם עור (מומלץ)
1 בצל גדול פרוס דק
כפית פלפל שחור
½1 כפיות כורכום
כפית אגוז מוסקט מגורר
מקל קינמון
½ כפית הל טחון
מלח
2 תפו"א בינוניים קלופים
½ ראש כרובית קטנה
1 חציל
10 שיני שום
1 בטטה
כוס שמן לטיגון
2 כוסות אורז פרסי או בסמטי
5-6 כוסות מים
אופן ההכנה:
מכינים את המרק:
מטגנים בצל במעט שמן.
מוסיפים בקר ועוף ומטגנים עד להשחמה.
מתבלים ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ – 3/4 שעה.
מוציאים את העוף וממשיכים לבשל את הבשר כשעה נוספת.
מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ופורסים את שאר הירקות.
מטגנים כל ירק בנפרד במחבת עם מעט שמן להזהבה יפה ושומרים בצד.
משמנים סיר שתחתיתו מרופדת בעיגול נייר פרגמנט (למניעת הדבקות).
מסדרים שכבות:
שכבת עוף ותפוחי אדמה, מעליה את הבשר והירקות, שכבת אורז וחוזר חלילה. מכסים במרק העוף המתובל כ – 2 ס"מ מעל האורז.
חשוב שהנוזל יהיה מלוח, זהו בעצם הטעם לכל הסיר כולו.
מביאים לרתיחה קלה בסיר פתוח ואז מכסים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 25 דקות עד להכנתו המלאה של האורז.
רצוי להכין ½ שעה לפני מועד הארוחה ולתת לתבשיל לנוח בסיר עד אז.
הגשה:
הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
מגישים לצדו עגבניות טריות מרוסקות בתיבול חריף.