fbpx

מקפא לימונים

חומרים160 גרם חלמון180 גרם סוכר +3 כפות מיםגרידת קליפת לימון ירוקה מ-4 לימונים100 סמ"ק מיץ לימון טרי סחוט400 סמ"ק שמנת מתוקהאופן ההכנהלהקציף את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ולשמור בקרורבסיר קטן להמיס את הסוכר עם 3 כפות מים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר (לא לבשל יתר על המידה) בזמן שסירופ הסוכר על האש, להקציף במיקסר את החלמונים לקצף בהיר ולמזוג באיטיות את סירופ הסוכר תוך כדי הקצפת החלמוניםלהוסיף את גרידת הלימון לחלמונים ולקרר את התערובת תוך כדי המשך הקצפה להוסיף בזילוף איטי את מיץ הלימונים תוך כדי המשך הקצפה.להעביר לקערה גדולה ולקפל פנימה את הקצפתלחלק לקערות הגשה או לקערה מרכזית או לכלי טרין (אינגליש קייק)להעביר למקפיא לשמונה שעות לפחות לפני ההגשהרוטב קסיסחצי כוס קרם דה קסיסחצי כפית של פרחי לבנדר מיובשים2-3 טיפות מי ורדיםלבשל את הכל על אש נמוכה ללא רתיחה כ-20 דקותלבלול כפית קורנפלור במעט מיםלהוסיף לרוטב ולהסמיך
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
160 גרם חלמון
180 גרם סוכר +3 כפות מים
גרידת קליפת לימון ירוקה מ-4 לימונים
100 סמ"ק מיץ לימון טרי סחוט
400 סמ"ק שמנת מתוקה

אופן ההכנה
להקציף את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ולשמור בקרור
בסיר קטן להמיס את הסוכר עם 3 כפות מים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר (לא לבשל יתר על המידה) בזמן שסירופ הסוכר על האש, להקציף במיקסר את החלמונים לקצף בהיר ולמזוג באיטיות את סירופ הסוכר תוך כדי הקצפת החלמונים

להוסיף את גרידת הלימון לחלמונים ולקרר את התערובת תוך כדי המשך הקצפה להוסיף בזילוף איטי את מיץ הלימונים תוך כדי המשך הקצפה.

להעביר לקערה גדולה ולקפל פנימה את הקצפת

לחלק לקערות הגשה או לקערה מרכזית או לכלי טרין (אינגליש קייק)

להעביר למקפיא לשמונה שעות לפחות לפני ההגשה

רוטב קסיס
חצי כוס קרם דה קסיס
חצי כפית של פרחי לבנדר מיובשים
2-3 טיפות מי ורדים

לבשל את הכל על אש נמוכה ללא רתיחה כ-20 דקות
לבלול כפית קורנפלור במעט מים
להוסיף לרוטב ולהסמיך

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר