fbpx

מרינדות עם שמן אבוקדו

תפקידה של המרינדה להוסיף טעמים וארומות נוספות לנתח הנבחר, ולעיתים אף לרכך אותו.כל מרינדה זקוקה לשלושה מרכיבים בסיסיים: תבלינים, חומץ, מיץ לימון או כל מרכיב אחר בעל חמיצות כמו מיץ הדרים, יין ואפילו עגבנייה טרייה, ומרכיב נוסף שיקשור את כל המרכיבים יחדיו – בדרך כלל שמן כלשהו .שילוב שמן האבוקדו במרינדות, מלבד תפקיד הקושר, מוסיף טעמים חדשים, ארומות וניחוחות שלא הכרנו בעבר.עצות כלליות למרינדות: יש להתאים את כמות המרינדה לגודל או למספר הנתחיםיש לשמור על זמן השרייה סביר כדי לא לכבוש את הנתחים – עוף כשעתיים, דגים כחצי שעה עד שעה, בקר וטלה שעתיים ויותר עד לילה במקרר.יש לעטוף היטב את הנתחים במרינדה, ועדיף להשרות בכלי זכוכית במיוחד בהשרייה ארוכה.יש לתבל במלח רק לפני ובמהלך הצלייה עצמה. ולא כחלק מהמרינדה.מרינדה מתאימה במיוחד לצלעות טלה2 עגבניות מגוררות על פומפייה3 שיני שום קצוצותמיץ מלימון טרי אחדחופן עלי זעתר קצוצים דקשליש כוס שמן אבוקדו*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה מרינדה מתאימה במיוחד לעוףשליש כוס שמן אבוקדורבע כוס מיץ תפוזים מיץ מלימון שלם2 כפיות ג'ינג'ר1 כף עלי נענע טריים קצוצים1 כפית זירעי כוסברה גרוסים1 כף דבש*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנהמרינדה מתאימה לדגים ועוףשליש כוס שמן אבוקדו3 כפות עלי בזילקום קצוץ1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים1 כף עלי אורגנו קצוציםעלים מ- 3 ענפי טימיןמיץ משני לימוניםחצי כפית פלפל שאטה יבש גרוסחצי כפית זירעי שומר*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנהמרינדה בנוסח המגרבשליש כוס שמן אבוקדו 1 כף פטרוזיליה קצוצה3 כפות כוסברה טרייה קצוצה1 כף לימון כבוש1 כף עריסה1 כפית מיץ לימון טריפלפל שחור גרוס*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנהמרינדה יוונית – מתאימה במיוחד לטלה ובקרחצי כוס שמן אבוקדו2 כפות אורגנו יבששליש כוס חומץ בן יין אדום1 בצל קצוץ3 שיני שום פרוסות2 עלי דפנה שבוריםפלפל שחור גורס*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנהמרינדה במיוחד לנתחי בקרשליש כוס שמן אבוקדוחצי כוס יין אדום כף רוזמרין טרי קצוץבצל אדום פרוס דק1 ענף סלרי פרוס דק2 שיני שום טרי קצוצות1 כף סוכר חוםכפית פלפל שחור גרוס*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

תפקידה של המרינדה להוסיף טעמים וארומות נוספות לנתח הנבחר, ולעיתים אף לרכך אותו.
כל מרינדה זקוקה לשלושה מרכיבים בסיסיים: תבלינים, חומץ, מיץ לימון או כל מרכיב אחר בעל חמיצות כמו מיץ הדרים, יין ואפילו עגבנייה טרייה, ומרכיב נוסף שיקשור את כל המרכיבים יחדיו – בדרך כלל שמן כלשהו .
שילוב שמן האבוקדו במרינדות, מלבד תפקיד הקושר, מוסיף טעמים חדשים, ארומות וניחוחות שלא הכרנו בעבר.

עצות כלליות למרינדות:
יש להתאים את כמות המרינדה לגודל או למספר הנתחים
יש לשמור על זמן השרייה סביר כדי לא לכבוש את הנתחים – עוף כשעתיים, דגים כחצי שעה עד שעה, בקר וטלה שעתיים ויותר עד לילה במקרר.
יש לעטוף היטב את הנתחים במרינדה, ועדיף להשרות בכלי זכוכית במיוחד בהשרייה ארוכה.
יש לתבל במלח רק לפני ובמהלך הצלייה עצמה. ולא כחלק מהמרינדה.

מרינדה מתאימה במיוחד לצלעות טלה
2 עגבניות מגוררות על פומפייה
3 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון טרי אחד
חופן עלי זעתר קצוצים דק
שליש כוס שמן אבוקדו
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה

מרינדה מתאימה במיוחד לעוף
שליש כוס שמן אבוקדו
רבע כוס מיץ תפוזים
מיץ מלימון שלם
2 כפיות ג'ינג'ר
1 כף עלי נענע טריים קצוצים
1 כפית זירעי כוסברה גרוסים
1 כף דבש
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה

מרינדה מתאימה לדגים ועוף
שליש כוס שמן אבוקדו
3 כפות עלי בזילקום קצוץ
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף עלי אורגנו קצוצים
עלים מ- 3 ענפי טימין
מיץ משני לימונים
חצי כפית פלפל שאטה יבש גרוס
חצי כפית זירעי שומר
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה

מרינדה בנוסח המגרב
שליש כוס שמן אבוקדו
1 כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
1 כף לימון כבוש
1 כף עריסה
1 כפית מיץ לימון טרי
פלפל שחור גרוס
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה

מרינדה יוונית – מתאימה במיוחד לטלה ובקר
חצי כוס שמן אבוקדו
2 כפות אורגנו יבש
שליש כוס חומץ בן יין אדום
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות
2 עלי דפנה שבורים
פלפל שחור גורס
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה

מרינדה במיוחד לנתחי בקר
שליש כוס שמן אבוקדו
חצי כוס יין אדום
כף רוזמרין טרי קצוץ
בצל אדום פרוס דק
1 ענף סלרי פרוס דק
2 שיני שום טרי קצוצות
1 כף סוכר חום
כפית פלפל שחור גרוס
*מלח גס לפי הצורך רק במהלך ההכנה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר