fbpx

מרלו 2008 של זאוברמן – קשה מאוד לשתייה

יקב זאוברמן הוא יקב בוטיק קטן שמגדיר את עצמו "כיקב בוטיק יוקרתי המייצר כמות קטנה ומוגבלת של יין, תוך הקפדה מרבית על כל תהליך הייצור, מהגפן והענב עד בקבוק היין
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

יקב זאוברמן הוא יקב בוטיק קטן שמגדיר את עצמו "כיקב בוטיק יוקרתי המייצר כמות קטנה ומוגבלת של יין, תוך הקפדה מרבית על כל תהליך הייצור, מהגפן והענב עד בקבוק היין". יוקרתי, ויקר – מאוד יקר אפילו, כחלק מהפילוסופיה של היקב.

האמונה שמלווה את עשיית היין ביקב זאוברמן היא "היין חש את בעליו ומגיב בהתאם".
מטרת היקב: "ליצור את היין הטוב ביותר".
הביצוע: "אין פשרות ואין התחשבות בעלות כלכלית. ייצור כמויות קטנות ואיכותיות, המגע והטיפול ביין נעשה כאשר מצב הרוח והאנרגיה מתאימים, ולכן רק איציק זאוברמן וחבריו מטפלים אישית ביין".

השנה יצא המרלו 2008 לטעימה. להלן חוות דעתי:
ל- 92 אחוז מרלו 2008 נוספו 8 אחוזי קברנה סוביניון מסדרת Limited Edition 2008 של זאוברמן, ביין עם 15.1 אחוזי אלכוהול.
יין בעל צבע אדום עז כמעט אטום, ריחות של פירות שחורים בשלים ומתוקים. ריח האלכוהול מורגש, ולא מתאדה כמצופה לאחר מספר דקות ערבול בכוס.
היין כבד ושומני ומעניק חוויה כשמתבוננים בו ,אבל פה זה מסתיים. בטעימה אין ליין קשר לריח, והוא משחרר טעמים כבדים מאוד של פרי בשל מדי, שהעץ משתלט עליו ולא מאפשר לפרי להתמודד איתו.
מרירות קלה ממלאה את חלל הפה, ובבליעה היין צורב מעט. האפטר טייסט פּוֹרְטי מדי ומתוק מדי.
יין קשה מאוד לשתייה. ההתעקשות לעשות יין סוליסטי, לא צלחה לעניות דעתי במקרה זה.
ככל שאני מנסה לחבר מנת אוכל ליין, שהוגש עם אוסובוקו טלה בבישול ארוך ולאחר מכן נוסה עם גבינות ארומטיות ובשלות, לצערי היין קלקל את חוויית האוכל.

מחיר בקבוק: 250 ₪

יקב זאוברמן
רח' פינס 50 גדרה
טל. 052-3983105, 052-6339498 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה