מרקי חורף חמים וטעימים

לכבוד החורף שהסתער עלינו מציע שף לירן גבאי - השף של פלאפל גבאי ושל רשת מאצ'ו מאצ'ו, סדרה של מרקים טעימים, מזינים, ובעיקר מחממים

מרקי חורף של שף לירן גבאי
מרקי חורף של שף לירן גבאי, צילום אפיק גבאי
 

מרק אפונה

רכיבים:

½ סלרי

1 בצל קצוץ

כוס וחצי אפונה יבשה

3 גזרים

3 ליטר מים רותחים

כוס פטרוזיליה קצוצה

כוס כוסברה קצוצה

5 שיני שום כתושות

1 כף כמון

½ כפית מלח

¾ כפית פלפל שחור

מרק אפונה
מרק אפונה, צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.

מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן מעט.

מוסיפים את התבלינים היבשים.

מוסיפים את האפונה ומעליה את המים.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים כשעה על אש נמוכה ובוחשים מדי פעם.

מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה, ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה.

מרק דנדוש

רכיבים:

½ 2 ליטר מים רותחים

¼ כוס עדשים

¼ כוס חיטה

¼ כוס גריסים

¼ כוס גרגרי חומוס

¼ כוס סלרי

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

5 זרעי אניס

½ כפית כורכום

¼ כפית כמון

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

מרק דנדוש
מרק דנדוש, צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.

מוסיפים את התבלינים היבשים, ומטגנים כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הקטניות והמים הרותחים.

מערבבים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

מרק חרירה

רכיבים:

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות שהושרו לילה שלם

¼ כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם

5 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

6 גבעולי סלרי קצוצים

1 כוס ציר ירקות

4 ליטר מים

200 גרם עגבניות מגורדות על פומפייה

1 כף מחוקה כורכום

4 גרגרי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

¼ כפית מחוקה פלפל שחור

½ כוס עלי סלרי קצוצים

½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

½ כוס עלי כוסברה קצוצים

1 כוס אטריות בינוניות שטוחות, לא מבושלות

3 כפות מחוקות קמח, מדוללות ב-1 כוס מים

רבעי לימון כמספר הסועדים.

מרק חרירה
מרק חרירה, צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את החומוס והעדשים שהושרו.

מטגנים בסיר את הבצל וגבעולי הסלרי עד להזהבת הבצל.

מוסיפים לסיר את החומוס, העדשים, ציר הירקות והמים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, הכורכום, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, המלח והפלפל השחור.

מבשלים בסיר מכוסה למשך שעה.

מוסיפים את עלי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה, מכסים שוב את הסיר ומבשלים לרבע שעה נוספת.

מוסיפים את האטריות, בוחשים, מכסים שוב את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.

מוסיפים, דרך מסננת ותוך כדי בחישה, את הקמח המדולל במים. תהליך זה יוביל לקבלת מרקם של משי (פירוש המילה חרירה הוא משי), נטול גושים.

מגישים עם רבע לימון לכל סועד.

מרק ירקות עם גריסים

רכיבים:

½ כוס גריסים

3 תפוחי אדמה

3 קישואים

½ צרור פטרוזיליה

½ צרור כוסברה

½ צרור סלרי

כפית כורכום

כפית מלח

כפית פלפל שחור

מרק ירקות עם גריסים
מרק ירקות עם גריסים, צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לפי הטעם (קצוץ קטן או חתוך גס).

מכניסים את כל הרכיבים לסיר, פרט לכוסברה, הפטרוזיליה והגריסים.

מכסים במים ומביאים לרתיחה.

שוטפים את הגריסים היטב ומכניסים לסיר.

מבשלים כשעה על אש נמוכה.

לאחר כשעה של בישול מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.

מכבים את האש ונותנים למרק "לנוח" מכוסה כ-5 דקות.

טיפ: ניתן לטגן את הירקות לפני הבישול להוספת טעם.

מרק קובה סלק

רכיבים למרק:

3 ליטר מים רותחים

4 סלקים

5 מקלות סלרי

1 בצל קצוץ

כף רסק עגבניות

1 כף מלח

4 כפות שמן לטיגון

1 כף סוכר

¼ צרור פטרוזיליה

¼ צרור נענע

2 לימונים סחוטים

חומרים לקובה:

½ קילו סולת

½ 1 כוס מים

½ כפית מלח

רכיבים למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

½ כפית מלח

½ כפית בהרט

½ כפית פלפל שחור

מרק קובה סלק
מרק קובה סלק, צילום אפיק גבאי

אופן הכנת הקובות:

מערבבים היטב סולת, מים ומלח, ומניחים את התערובת לנוח 15 דקות.

מערבבים את כל חומרי המילוי היטב בידיים משומנות מעט, פותחים את הבצק ליצירת כיס, ממלאים, וסוגרים היטב.

אופן הכנת המרק:

מקלפים את הסלק וחותכים אותו לקוביות.

מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.

מוסיפים את הסלק ומערבבים כ-3 דקות על אש נמוכה.

מוסיפים את המים, התבלינים היבשים והלימון.

מוסיפים את הקובות בזהירות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.

מוסיפים את הנענע והפטרוזיליה ומבשלים 5 דקות נוספות.

מרק גונדי

רכיבים לקציצות:

½ ק"ג חזה עוף טחון

2 בצלים בינוניים

150 גרם קמח חומוס

מעט שמן

מלח ופלפל

¼ כפית כמון

¼ כפית כורכום

¼ כפית כוסברה טחונה

¼ כפית הל

רכיבים למרק:

¼ כפית כורכום

1 ליטר ציר עוף

קורט הל

מלח ופלפל לפי הטעם

ניתן להוסיף סלרי קצוץ וכנפי עוף לשדרוג הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הקציצה עד לקבלת עיסה אחידה. יש להקפיד שלא מתקבלת עיסה רכה מדי (ניתן להוסיף עוד קמח חומוס במידת הצורך) ולא קשה מדי (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).

שופכים את המים לסיר, מוספים את תבליני המרק ומביאים לרתיחה.

מכינים מתערובת הקציצות קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתוך המרק.

מבשלים כ-30 דקות.

ניתן להגיש עם אורז לבן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה