מרק אפונה ונענע

חומרים ל- 6 מנות:2 כפות שמן זית1 כף חמאה1 בצל פרוס1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה1 גזר חתוך לקוביות1 תפוח אדמה חתוך לקוביות1 ראש סלרי חתוך לקוביות1 כפית שום כתוש1 שקית אפונה עדינה קפואה (600 גרם)8 כוסות מים3 כפיות מלח1/2 כפית פלפל לבןחופן עלי נענע250 מ"ל שמנת מתוקה1 גביע שמנת חמוצהאופן ההכנה:מחממים בסיר את שמן הזית והחמאה.מוסיפים בצל, כרישה, גזר, תפוח אדמה וסלרי, ומאדים למשך כ- 5 דקות.מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ומכסים במים.מבשלים על אש בינונית למשך כחצי שעה, או עד שכל הירקות רכים. מוסיפים עלי נענע.מסירים מהאש וטוחנים את המרק למחית חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה.מחזירים לבישול עד לרתיחה.מחלקים את המרק למנות, ומניחים במרכז כל צלחת כף שמנת חמוצה.

חומרים ל- 6 מנות:
2 כפות שמן זית
1 כף חמאה
1 בצל פרוס
1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה
1 גזר חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
1 כפית שום כתוש
1 שקית אפונה עדינה קפואה (600 גרם)
8 כוסות מים
3 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל לבן
חופן עלי נענע
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית והחמאה.
מוסיפים בצל, כרישה, גזר, תפוח אדמה וסלרי, ומאדים למשך כ- 5 דקות.
מוסיפים שום כתוש ומערבבים.
מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ומכסים במים.
מבשלים על אש בינונית למשך כחצי שעה, או עד שכל הירקות רכים.
מוסיפים עלי נענע.
מסירים מהאש וטוחנים את המרק למחית חלקה.
מוסיפים שמנת מתוקה.
מחזירים לבישול עד לרתיחה.
מחלקים את המרק למנות, ומניחים במרכז כל צלחת כף שמנת חמוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר