מרק אפונה

מצרכים:אפונה יבשה חצי קילו מושרית לילה קודם במים פושריםציר עוף 1 ליטר {אפשר 1 ליטר מים עם כף אבקת מרק עוף}1 בצל לבן קצוץ2 גבעולי סלרי ללא עלים קצוצים דק1 ראש כוסברה נקי מגבעולים וקצוץ2 עלי דפנה1 כפית כורכום3 שיני שום פרוסות2 כפות שמן סויה-חמנייהמלח + פלפלאופן ההכנה:מטגנים בסיר עם שמן את הבצל הסלרי והשום עד לגוון זהוב.מסננים את האפונה המושרית.שוטפים היטב ומוסיפים לתוך הסיר ומערבבים.מוסיפים את הכורכום ואת עלי הדפנה ומערבבים.לאחר שהכול מעורבב יחדיו מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.מבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה.מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים ללא מכסה על אש קטנה.בודקים אם האפונה רכה מספיק.מורידים מהאש וטוחנים הכול בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.מחזירים לכיריים עד לדרגת הסמיכות הרצויה.ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומגישים.צילום אייל קרן

מצרכים:
אפונה יבשה חצי קילו מושרית לילה קודם במים פושרים
ציר עוף 1 ליטר {אפשר 1 ליטר מים עם כף אבקת מרק עוף}
1 בצל לבן קצוץ
2 גבעולי סלרי ללא עלים קצוצים דק
1 ראש כוסברה נקי מגבעולים וקצוץ
2 עלי דפנה
1 כפית כורכום
3 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן סויה-חמנייה
מלח + פלפל

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר עם שמן את הבצל הסלרי והשום עד לגוון זהוב.
מסננים את האפונה המושרית.
שוטפים היטב ומוסיפים לתוך הסיר ומערבבים.
מוסיפים את הכורכום ואת עלי הדפנה ומערבבים.
לאחר שהכול מעורבב יחדיו מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
מבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה.
מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים ללא מכסה על אש קטנה.
בודקים אם האפונה רכה מספיק.
מורידים מהאש וטוחנים הכול בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
מחזירים לכיריים עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומגישים.

צילום אייל קרן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר