מרק אפונה

 

החומרים
300 גרם אפונה קפואה
בצל קטן קצוץ לקוביות
זר אספרגוס
4 כפיות שמן זית
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
שמנת מתוקה

אופן ההכנה
בסיר מבשלים את האפונה עד לריכוך מכוסה במים.

חותכים את גבעולי האספרגוס לשניים, בחלק העליון עד הפרחים(את פרחי האספרגוס נשמור לקישוט).

מבשלים את האספרגוס בסיר נפרד עם מים רותחים שחוממו מראש עד לריכוך.

מצננים את האספרגוס במי קרח בקערה.

במחבת מטגנים את קוביות הבצל עם השמן עד להזהבה, מכניסים לסיר את האפונה המבושלת עם גבעולי האספרגוס ואת הבצל המטוגן.

טוחנים במעבד מזון עד קבלת מחית אחידה ומוסיפים את השמנת לפי רצון הסמיכות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הגשה
מחממים את המרק בקערות עמוקות, מקשטים בפרחי אספרגוס ובתוספת של כף שמנת חמוצה במרכז.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה