מרק ארטישוק ירושלמי

מתכון של שף ירון שנבל עבור קופינאס ביסטרו ים תיכוני בצור משה למנה מחממת ומרשימה בטעמים של חורף. מיועד ל-4 סועדים

טוחנים את הארטישוק בבלנדר ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך. צילום pixabay
טוחנים את הארטישוק בבלנדר ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך. צילום pixabay

מצרכים

להכנת המרק

450 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף

2 כוסות מים

1 כף בצל מגורר

15 גרם חמאה

פלפל וסוכר לפי הטעם

12 עלי מרווה מטוגנים

להכנת קציפת ערמונים

150 גרם ערמונים בוואקום

200 מ"ל חלב

1 כפית סוכר

200 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח

אופן ההכנה

הכנת המרק

מניחים בסיר את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הארטישוק הירושלמי.

מסננים את הארטישוק מהנוזלים.

שומרים את הנוזלים בצד.

טוחנים את הארטישוק בבלנדר ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך.

מתבלים במלח, פלפל וסוכר.

ניתן לשמור בקירור עד 3 ימים.

הכנת קציפת הערמונים

מניחים את הערמונים בסיר ומוסיפים חלב, סוכר ומלח.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות.

מסננים את התערובת וטוחנים אותה בבלנדר.

מוסיפים נוזלים במידת הצורך עד לקבלת מרקם חלק.

שומרים את קרם הערמונים בקירור עד 3 ימים.

מקציפים את השמנת עד למרקם יציב ושומרים בקירור עד 24 שעות

הרכבת המנה

מוזגים לצלחת עמוקה את מרק הארטישוק הירושלמי

(במידה ומוציאים מקירור, מומלץ לתקן תיבול עם מלח וסוכר בזמן החימום טרם ההגשה).

מכינים בנפרד את קציפת הערמונים

מערבבים בקערת נירוסטה 1 כף גדושה של קרם ערמונים עם 2 כפות של קצפת עד קבלת קציפה אוורירית.

להגשה

מעטרים כל מנה ב-3 עלי מרווה מטוגנים.

בוזקים מעל מעט שמן כמהין או שמן זית ומגישים.

קופינאס – השיבולים 3 צור משה. 09-7722672. מתכונים נוספים באתר

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה