fbpx

מרק ארטישוק ירושלמי

החומרים1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות200 גרם תפוח אדמה חתוך ומקולף לקוביותשני בצלי שאלוט קצוציםשתי שיני שום קצוצותשתי כפות חמאהכוס מרק עוף1 ליטר מיםחצי מיכל שמנת מתוקהמלח ופלפל לפי הטעםקצחהוראות הכנהמטגנים בסיר את הבצלים והשום בחמאה. מוסיפים את קוביות הארטישוק ירושלמי ואת תפוחי האדמה ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים את המים וחצי כוס מרק עוף, ומבשלים בערך כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים. טוחנים בבלנדר מסננים ומחזירים לסיר.מבשלים עשר דקות נוספות ומוסיפים את השמנת ואת מרק העוף שנותר. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחת עמוקה.מעטרים בכמה גרגירי קצח ומגישים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

החומרים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות
200 גרם תפוח אדמה חתוך ומקולף לקוביות
שני בצלי שאלוט קצוצים
שתי שיני שום קצוצות
שתי כפות חמאה
כוס מרק עוף
1 ליטר מים
חצי מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
קצח

הוראות הכנה
מטגנים בסיר את הבצלים והשום בחמאה. מוסיפים את קוביות הארטישוק ירושלמי ואת תפוחי האדמה ומטגנים כעשר דקות.

מוסיפים את המים וחצי כוס מרק עוף, ומבשלים בערך כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים. טוחנים בבלנדר מסננים ומחזירים לסיר.

מבשלים עשר דקות נוספות ומוסיפים את השמנת ואת מרק העוף שנותר.

מתבלים במלח ופלפל.

מעבירים לצלחת עמוקה.

מעטרים בכמה גרגירי קצח ומגישים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר