חומרים ל- 6 סועדים:
1 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף אך לא מקולף
5 שיני שום
2 בצל סגול בינוני מקולף
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
כמון
אופן ההכנה:
לחמם את שמן הזית בסיר גדול ולצלות את הארטישוק הירושלמי בשמן כ- 5 דקות.
להוסיף את שיני השום ולצלות כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
להוסיף לסיר כ-8 ליטרים של מים.
לתבל במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ולבשל על אש קטנה למשך כשעה.
במקביל לטחון את הבצל הסגול בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ולטגן אותו בחמאה.
להניח בצד להתקרר.
לאחר בישול הארטישוק כשעה, יש לטחון אותו עד לקבלת מרקם חלק.
הגשה:
לצקת לכל קערית הגשה את המרק ומעליו להוסיף כפית מקרם הבצל.
"קפה רינגלבלום"- מסעדה חלבית (כשרה למהדרין) הממוקמת בלב שכונה ד' בבאר שבע, ומעסיקה 'נוער בסיכון' תושבי השכונה.