חומרים:
6 יח' בטטה בינוניות קלופות
1 יח' מנגו גדול קלוף חתוך לקוביות ובשל
1 גבעול תימין טרי
1 ליטר ציר ירקות
400 גר' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 יח' כוכב אניס
150 סמ"ק שמנת מתוקה
מלח-פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
לקלוף ולחתוך לקוביות גסות את הבטטה ותפוח האדמה.
להעבירם לסיר הבישול + ציר הירקות, קוביות מנגו, תימין טרי, כוכב אניס.
לבשל הכל יחדיו עד לריכוך מלא.
להוציא את כוכב האניס ולטחון את כל מרכיבי המרק טחינה דקה עד לקבלת נוזל סמיך. ניתן להוסיף עוד ציר ירקות.
להחזיר לסיר לבישול נוסף של 5 דקות.
להוסיף שמנת ולהשלמת טעם: מלח ופלפל.
ליצוק לצלחת מרק.
ניתן לקשט בשבבי ערמונים, עירית קצוצה ומעט שמן סומסום.