מצרכים לסיר גדול:
8 ק"ג בצל לבן פרוס דק
3 כפות שמן זית
2 עלי דפנה
½ בקבוק יין אדום
50 גרם קמח
1 צרור טימין
1 כף חומץ שרי
7 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור
7 ליטר ציר בקר
ברוסקטה עם גרוייר איכותית
אופן ההכנה:
• מאדים את הבצל על אש בינונית בשמן זית עד לקבלת צבע חום.
• מוסיפים יין אדום ומצמצמים לסירופ.
• מוסיפים קמח ומערבבים כשתי דקות.
• מוסיפים ציר בקר וטימין ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי בחישה מפעם לפעם.
• טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים חומץ שרי תוך כדי טריפה.
הכנת הברוסקטה:
• פורסים באגט בעובי 2 ס"מ.
• מפזרים גבינת גרוייר מגורדת ומשחימים בתנור חם מאוד.
הגשה:
מוזגים את המרק לקערה עמוקה, מניחים את הברוסקטה עם הגבינה המותכת ומגישים.
ביום המרק שיתקיים ב-21.12.10 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת הסושיאל קלאב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה.
מסעדת הסושיאל קלאב – רוטשילד 45, תל-אביב
צילום : נעמה פלד