מרק בצל צרפתי עם ברוסקטה

מצרכים לסיר גדול:8 ק"ג בצל לבן פרוס דק3 כפות שמן זית2 עלי דפנה½ בקבוק יין אדום50 גרם קמח1 צרור טימין1 כף חומץ שרי7 שיני שום פרוסותמלחפלפל שחור7 ליטר ציר בקרברוסקטה עם גרוייר איכותיתאופן ההכנה: • מאדים את הבצל על אש בינונית בשמן זית עד לקבלת צבע חום. • מוסיפים יין אדום ומצמצמים לסירופ. • מוסיפים קמח ומערבבים כשתי דקות. • מוסיפים ציר בקר וטימין ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי בחישה מפעם לפעם. • טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים חומץ שרי תוך כדי טריפה.הכנת הברוסקטה:• פורסים באגט בעובי 2 ס"מ. • מפזרים גבינת גרוייר מגורדת ומשחימים בתנור חם מאוד. הגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה, מניחים את הברוסקטה עם הגבינה המותכת ומגישים.ביום המרק שיתקיים ב-21.12.10 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת הסושיאל קלאב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה. מסעדת הסושיאל קלאב – רוטשילד 45, תל-אביבצילום : נעמה פלד

מצרכים לסיר גדול:
8 ק"ג בצל לבן פרוס דק
3 כפות שמן זית
2 עלי דפנה
½ בקבוק יין אדום
50 גרם קמח
1 צרור טימין
1 כף חומץ שרי
7 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור
7 ליטר ציר בקר
ברוסקטה עם גרוייר איכותית

אופן ההכנה:
• מאדים את הבצל על אש בינונית בשמן זית עד לקבלת צבע חום.
• מוסיפים יין אדום ומצמצמים לסירופ.
• מוסיפים קמח ומערבבים כשתי דקות.
• מוסיפים ציר בקר וטימין ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי בחישה מפעם לפעם.
• טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים חומץ שרי תוך כדי טריפה.

הכנת הברוסקטה:
• פורסים באגט בעובי 2 ס"מ.
• מפזרים גבינת גרוייר מגורדת ומשחימים בתנור חם מאוד. 

הגשה:
מוזגים את המרק לקערה עמוקה, מניחים את הברוסקטה עם הגבינה המותכת ומגישים.

ביום המרק שיתקיים ב-21.12.10 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת הסושיאל קלאב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה.
מסעדת הסושיאל קלאב – רוטשילד 45, תל-אביב

צילום : נעמה פלד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר