מרכיבים:
2 קילו בצל טרי
100 גרם חמאה
60 מ"ל שמן
120 מ"ל יין לבן משובח
4 כפות קמח גדושות
מעט מלח
כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
אופן ההכנה:
קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב, לא להפסיק לערבב.
מוסיפים את השמן וממשיכים לאדות עד שהבצל הופך שקוף בהיר.
מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שמתאדה.
מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין גושים.
מכסים במים ומוסיפים מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
כשרותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.
יוצקים לקעריות, מפזרים פרמזן.
המתכון מתוך תפריט "סלבים מבשלים מרקים בתאיו שף דגים"
תאיו שף דגים בחוף הדרומי של בת ים, 03-6565650