מרק בשר עגל ועלי תרד בנוסח איטלקי

 

דל פחמימות ושומן

מצרכים ל- 8 מנות:
שתי כפות שמן זית
תרסיס שמן
8 בצלים ירוקים- רק הבסיס הלבן פרוס דק
2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים
5 שיני שום קלופות כתושות
0.75 קילו בשר עגל טחון (חזה)
5 כוסות עלי תרד קצוצים
ליטר וחצי מים
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הירוק והלבן בשמן הזית בסיר גדול עד הזהבה.
תוך כדי בחישה מוסיפים תרסיס שמן לפי הצורך.
מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
מוסיפים את בשר העגל ומטגנים עד שהבשר מבושל.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים הכל.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
מכבים את האש, זורים מלח ופלפל לפי הטעם.

ערכים תזונתיים למנה של  300 גרם:
קלוריות- 203
חלבון- 20.3 גר'
פחמימות- 5.8 גר'
שומן- 8.3 גר'
כולסטרול- 65.3 מג'
סיבים- 2.4 גר'
נתרן- 533 מג'
סידן- 127.5 מג'






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה