מרק בשר עם עדשים

 

רכיבים ל-4-6 סועדים
500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו
200 גרם עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 כפות שמן צמחי
2.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתוש
2.5 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית וקצת של כמון
חופן כוסברה קצוצה דק
2 לימונים פרסי יבש
4.5 ליטר מים

אופן ההכנה
חותכים את הבשר לקוביות 2*2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ– 5 דקות .

מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק.

מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.

ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה