fbpx

מרק בשר עם עדשים

רכיבים ל-4-6 סועדים 500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו200 גרם עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין "אדום אדום"1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק 2 כפות שמן צמחי 2.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות 2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות 3 שיני שום כתוש 2.5 כפיות מלח חצי כפית פלפל שחור כפית וקצת של כמון חופן כוסברה קצוצה דק 2 לימונים פרסי יבש 4.5 ליטר מים אופן ההכנהחותכים את הבשר לקוביות 2*2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ– 5 דקות .מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק. מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

רכיבים ל-4-6 סועדים
500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו
200 גרם עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 כפות שמן צמחי
2.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתוש
2.5 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית וקצת של כמון
חופן כוסברה קצוצה דק
2 לימונים פרסי יבש
4.5 ליטר מים

אופן ההכנה
חותכים את הבשר לקוביות 2*2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ– 5 דקות .

מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק.

מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.

ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר