מצרכים (10 מנות):
4 בצלים קצוצים גס
4 כפות שמן
2 ק"ג קוביות בשר בגודל 3X3 ס"מ
2 ק"ג קוביות תפו"א בגודל 3X3 ס"מ
1 כפית קימל גרגירים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות מלח
1 כוס קוביות שורש סלרי
4 עגבניות חתוכות גס
4 גזרים חתוכים גס
2 עגבניות מגורדות בפומפיה (ללא קליפה)
4 עגבניות חתוכות גס
4 גזרים חתוכים גס
1/2 כוס רסק עגבניות
4 ענפי מרווה
4 ליטר ציר ירקות / מים(פחות מומלץ)
1 כפית כוסברה גרגירים
1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה
אופן ההכנה:
מאדים את הבצלים בשמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה וממשיכים לאדות במשך 15 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לבשל עוד כשלוש שעות על אש נמוכה.
ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים עם צרור בוקה גרני טרי לכל מנה (ענף רוזמרין, טימין, מרווה, בזיליקום – קשורים בחוט שפגט).
ביום המרק שיתקיים ב-21.12.10 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, ביניהם השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע זה.
צילום: דודי כליפא
מסעדת קימל – השחר 6, תל אביב