מרק בשר תימני אותנטי

חומרים לארבעה סועדיםחצי קילו כתף בקר חתוך לקוביות2 בצלים לבנים חתוכים גסצרור פטרוזיליהצרור כוסברה3 עגבניות מגורדות2 שיני שום3 תפו"א חתוכים לקוביותאחת וחצי כפות חוואיג' למרקחצי כף כורכוםחצי כף כמוןרבע ליטר ציר בקרכף כוסברה יבשה טחונהכף שמן זיתאופן ההכנהמטגנים טיגון קל בסיר עם שמן הזית את שיני השום והבצל. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה. לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואיג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה חצי ליטר מים נוסף ומבשלים כעשרים דקות.מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.

חומרים לארבעה סועדים
חצי קילו כתף בקר חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3 עגבניות מגורדות
2 שיני שום
3 תפו"א חתוכים לקוביות
אחת וחצי כפות חוואיג' למרק
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
רבע ליטר ציר בקר
כף כוסברה יבשה טחונה
כף שמן זית

אופן ההכנה
מטגנים טיגון קל בסיר עם שמן הזית את שיני השום והבצל. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה.

לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואיג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה חצי ליטר מים נוסף ומבשלים כעשרים דקות.

מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר