מרק גולאש

חומרים:1.5 ק"ג שפונדרה עם העצם, חתוכה לקוביות גסותכוס קמח לבן רגיל2 עצמות בקר עם מח עצם4 כפות שמן קנולהבצל גדול קצוץ גספלפל אדום קצוץ לקוביות גסות5 שיני שום קצוצות דקשתי כפות רסק עגבניותחצי ליטר יין אדום יבש5 כפות פפריקה מתוקהכפית פפריקה חריפהכף סוכרכף מלח גסכפית קימל שלםעלה דפנה3 תפוחי אדמה חתוכים גסאופן ההכנה:מקמחים את נתחי השפונדרה ונפטרים מקמח מיותר. מטגנים בסיר את הנתחים ואת עצמות המח בשמן מכל הכיוונים במשך כ- 10 דקות עד שמשחימים. אם הסיר אינו גדול, עדיף לטגן כל פעם רק חלק מכמות הבשר. מעטפת הקמח והשמן בה טיגנו, מהווה למעשה רביכה קלה שמסמיכה מעט את המרק. מוסיפים את הבצל, הפלפל האדום, השום ורסק העגבניות.מטגנים יחד תוך ערבוב עוד 5 דקות. מוסיפים את היין האדום ומבשלים עוד כ- 5 דקות על מנת שיתאדה חלקית. מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לתפוחי האדמה, ו- 4 ליטרים מים.מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה חצי מכוסה במשך 4 שעות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד 30 דקות.

חומרים:
1.5 ק"ג שפונדרה עם העצם, חתוכה לקוביות גסות
כוס קמח לבן רגיל
2 עצמות בקר עם מח עצם
4 כפות שמן קנולה
בצל גדול קצוץ גס
פלפל אדום קצוץ לקוביות גסות
5 שיני שום קצוצות דק
שתי כפות רסק עגבניות
חצי ליטר יין אדום יבש
5 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף סוכר
כף מלח גס
כפית קימל שלם
עלה דפנה
3 תפוחי אדמה חתוכים גס

אופן ההכנה:
מקמחים את נתחי השפונדרה ונפטרים מקמח מיותר.
מטגנים בסיר את הנתחים ואת עצמות המח בשמן מכל הכיוונים במשך כ- 10 דקות עד שמשחימים.
אם הסיר אינו גדול, עדיף לטגן כל פעם רק חלק מכמות הבשר.
מעטפת הקמח והשמן בה טיגנו, מהווה למעשה רביכה קלה שמסמיכה מעט את המרק.
מוסיפים את הבצל, הפלפל האדום, השום ורסק העגבניות.
מטגנים יחד תוך ערבוב עוד 5 דקות.
מוסיפים את היין האדום ומבשלים עוד כ- 5 דקות על מנת שיתאדה חלקית.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לתפוחי האדמה, ו- 4 ליטרים מים.
מביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה חצי מכוסה במשך 4 שעות.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד 30 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר