מרק גולש מדיארי בקדרת ברזל

ל- 8 סועדיםחומרים:חומרים לציר בשר:1 ק"ג עצמות בקר750 גר' בשר מס' 2 (צלעות) חתוך לקוביותירקות שורש מלח, פלפלרסק עגבניות½ בקבוק יין אדום פשוט אופן ההכנה:הכנת ציר הבקר:לטגן בסיר את העצמות עד להשחמתן, להוסיף את ירקות השורש ולטגן מספר דקות.לתבל ולהוסיף מים ויין. לבשל כ-3 שעות ולסנן. על בסיס הציר שקיבלנו נכין את המרק. אופן הכנת המרק: לטגן את הבשר עד להשחמה, להוסיפו לציר המסונן ולבשל כשעה.בינתיים – במחבת גדולה לטגן בצל, גזר ופלפל אדום להוסיף לבשר ולבשל כחצי שעה נוספת.להוסיף תפו"א ועגבניות, לתבל ולבשל כשעה עד שהכל רך. לשפר תיבול לפי הטעם.אופן ההגשה:המרק מעולה לאחר שעמד קצת וטעמיו התחברו.להגיש (אפשר גם כמנה עיקרית) רותח בקדרה כבדה, עם לחם טרי וחמאה.

ל- 8 סועדים

חומרים:
חומרים לציר בשר:
1 ק"ג עצמות בקר
750 גר' בשר מס' 2 (צלעות) חתוך לקוביות
ירקות שורש
מלח, פלפל
רסק עגבניות
½ בקבוק יין אדום פשוט

אופן ההכנה:
הכנת ציר הבקר:
לטגן בסיר את העצמות עד להשחמתן, להוסיף את ירקות השורש ולטגן מספר דקות.
לתבל ולהוסיף מים ויין. לבשל כ-3 שעות ולסנן. על בסיס הציר שקיבלנו נכין את המרק.

אופן הכנת המרק:
לטגן את הבשר עד להשחמה, להוסיפו לציר המסונן ולבשל כשעה.
בינתיים – במחבת גדולה לטגן בצל, גזר ופלפל אדום להוסיף לבשר ולבשל כחצי שעה נוספת.
להוסיף תפו"א ועגבניות, לתבל ולבשל כשעה עד שהכל רך. לשפר תיבול לפי הטעם.

אופן ההגשה:
המרק מעולה לאחר שעמד קצת וטעמיו התחברו.
להגיש (אפשר גם כמנה עיקרית) רותח בקדרה כבדה, עם לחם טרי וחמאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר