מצרכים ל-4 מנות
50 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
2 פרסה (כרישה פרוסה) – החלק הלבן בלבד
2 ליטר מים
1 ק"ג גזר מקולף וחתוך לפרוסות של 5 מ"מ
שליש כוס אורז
6 כפות שמנת מתוקה/קרם פרש
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
להמיס את החמאה בסיר של 4 ליטר.
להוסיף את הבצל והכרישה ולבשל במשך 3 דקות עד שמשחים.
להוסיף מים ולהרתיח.
להוסיף את הגזר ולתבל במלח ופלפל. לבשל מכוסה במשך 30 דקות עד שהגזר מתרכך.
לערבב בבלנדר למשך דקה, עד שנעשה סמיך וחלק.
להביא לרתיחה.
להוסיף את האורז ולהרתיח למשך 20 דקות עד שהאורז מוכן.
להוסיף שמנת מתוקה ולהגיש מיד.