מרק גריסים וכתומים

חומריםמעט שמן זית לאידוי 2. בצלים קצוצים דק 6 שיני שום קצוצות דק 4 גזרים חתוכים לקוביות כמות כמעט כפולה של דלעת חתוכה לקוביות, אלא אם אוהבים גם תפו"א או בטטה (אישית-לא מוסיפה) מעט כרובית מפורקת לפרחים קטנים כ-200 מ"ל יין לבן יבש כ-250 גר' גריסי פנינה ציר עוף או ציר ירקות "בוקה גרני"2 עלי דפנה 2-3 גרגירי פלפל אנגלי 5 גרגירי פלפל שחור 5 גרגירי פלפל לבן 2-3 ענפי טימיןאופן ההכנהמאדים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הירקות ומגבירים את האש כדי לקרמל מעט את הירקות (לשם הוצאת הסוכרים וחיזוק הטעמים). מוסיפים את היין ומאדים, מוסיפים את הגריסים ומאדים עם היין עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הציר עד כמעט לימלוי הסיר. בכלי של חליטת תה, שמים את התבלינים של ה"בוקה גרני" ומכניסים לסיר, ניתן ב"ביצה" להניח את הוו המיועד לכוס בשפת הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-40 דקות עד שהירקות רכים והגריסים.

חומרים
מעט שמן זית לאידוי
2. בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
4 גזרים חתוכים לקוביות
כמות כמעט כפולה של דלעת חתוכה לקוביות, אלא אם אוהבים גם תפו"א או בטטה (אישית-לא מוסיפה)
מעט כרובית מפורקת לפרחים קטנים
כ-200 מ"ל יין לבן יבש
כ-250 גר' גריסי פנינה
ציר עוף או ציר ירקות

"בוקה גרני"
2 עלי דפנה
2-3 גרגירי פלפל אנגלי
5 גרגירי פלפל שחור
5 גרגירי פלפל לבן
2-3 ענפי טימין

אופן ההכנה
מאדים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הירקות ומגבירים את האש כדי לקרמל מעט את הירקות (לשם הוצאת הסוכרים וחיזוק הטעמים).

מוסיפים את היין ומאדים, מוסיפים את הגריסים ומאדים עם היין עוד דקה-שתיים.

מוסיפים את הציר עד כמעט לימלוי הסיר.

בכלי של חליטת תה, שמים את התבלינים של ה"בוקה גרני" ומכניסים לסיר, ניתן ב"ביצה" להניח את הוו המיועד לכוס בשפת הסיר.

מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-40 דקות עד שהירקות רכים והגריסים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר