מצרכים לציר דגים
1 ק"ג ראשים ועצמות
ירקות שורש (גזר, כרישה, קישוא, סלרי)
מצרכים למרק
1 כפית שום חתוך
1 כוס יין לבן
1 כוס ציר דגים
50 סמ"ק שמנת מתוקה
מעט חוטי זעפרן
קוביות דגים, מכמה סוגי דגים
מעט מלח ופלפל, שום ושמן
מעט מיץ לימון טרי
ההכנה
לחמם במחבת או קלחת כפית שום מעט שמן.
להוסיף כוס יין לבן ולצמצם.
לאחר תהליך הצימצום יש להוסיף כוס ציר הדגים ושוב לצמצם.
לאחר תהליך צמצום זה יש להוסיף את השמנת המתוקה ואת חוטי הזעפרן ולבל במלח ופלפל לפי טעם.
להוסיף את קוביות הדגים ולבשל כ- שלוש ארבע דקות.
לצקת לצלחת ולקשט בירק קצוץ. לטפטף 4 טיפות לימון ניתן להוסיף למרק קוביות מירקות שורש (טריות, לא מהציר)