fbpx

מרק דלעת וסלרי מוקרם בחלב קוקוס

מצרכים למרק (5 מנות): 1 דלעת בינונית קלופה וחתוכה לקוביות (3 כוסות)2-3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים גס2-3 עלי סלרי גדולים קצוצים דק1 בצל קטן קצוץ וחתוך לקוביות1 כפית שום כתוש1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל) 3/4 כף שמן זית5 כוסות מים1/2 כפית סוכר1/8 כפית אגוז מוסקט מלח ופלפל לפי הטעם   להגשה:1 שקית מאסטר שף קרוטונים למרק בתיבול פפריקה (350 גרם)   אופן ההכנה:מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר, הסלרי והג'ינג'ר על אש בינונית כ-10 דקות.מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 5 דקות נוספות.מוסיפים את המים והתבלינים, מלבד המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך מלא של הדלעת.בעזרת מצקת מוציאים לקערה קטנה כ- 1/3 מכמות קוביות הדלעת ומניחים בצד.מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק בעל מרקם חלק (ניתן לטחון את הירקות בבלנדר עם מעט ממי הבישול ולהחזיר לסיר לפני הוספת חלב הקוקוס).מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.מוסיפים את קוביות הדלעת פנימה ומגישים חם לצד קרוטונים.צילום וסטיילינג: יולה זובירצקי המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים למרק (5 מנות):
1 דלעת בינונית קלופה וחתוכה לקוביות (3 כוסות)
2-3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים גס
2-3 עלי סלרי גדולים קצוצים דק
1 בצל קטן קצוץ וחתוך לקוביות
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
3/4 כף שמן זית
5 כוסות מים
1/2 כפית סוכר
1/8 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם

 

להגשה:
1 שקית מאסטר שף קרוטונים למרק בתיבול פפריקה (350 גרם)

 

אופן ההכנה:
מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר, הסלרי והג'ינג'ר על אש בינונית כ-10 דקות.
מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המים והתבלינים, מלבד המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך מלא של הדלעת.
בעזרת מצקת מוציאים לקערה קטנה כ- 1/3 מכמות קוביות הדלעת ומניחים בצד.
מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק בעל מרקם חלק (ניתן לטחון את הירקות בבלנדר עם מעט ממי הבישול ולהחזיר לסיר לפני הוספת חלב הקוקוס).
מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם.
טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את קוביות הדלעת פנימה ומגישים חם לצד קרוטונים.

צילום וסטיילינג: יולה זובירצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר