מרק וון- טון

 

להכנת הוון טון (12 יחידות לארבע מנות)

לבצק
2 כוסות קמח
4 ביצים
קורט מלח

אופן הכנת הבצק
מערבבים את המרכיבים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.

מניחים את הבצק למשך שעתיים בטמפרטורת החדר. לאחר שעתיים מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעובי של 2-3 מילימטר וחותכים לריבועים של 3 על 3 ס"מ.

להכנת המלית
100 גרם בשר עוף טחון
קורט מלח
שתי כפות סויה
כפית שמן שומשום
קורט פלפל לבן
גבעול בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנת המלית
מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד.

משטחים את ריבועי הבצק ומניחים על כפית מהמלית למרכז.

עוטפים עם הקצוות לצורה של שקיק.

מרתיחים מים בסיר.

מכניסים את כיסוני הוון טון לתוך המים הרתוחים למשך שלוש דקות, מוציאים ומקררים.

המרכיבים למרק
4 כוסות ציר ירקות
4 כוסות ציר עוף
6 עלי חסה מסולסלת
כף סויה בהירה
קורט פלפל
כפית סוכר

אופן ההכנה
מרתיחים את ציר ירקות והעוף.

מוסיפים את כיסוני הוון טון. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים למשך דקה.

מגישים בצלחת עמוקה.

ניתן להוסיף מעט שמן שומשום ולהגיש. (חשוב לציין ששמן שומשום משמש כתבלין ולא שמן לבישול ולכן יש להשתמש בו בעדינות).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה