מרק חומוס ועלי מנגולד – 96 קלוריות למנה

ליאת יגר: "הכנת המרק פשוטה, אך יש להצטייד מראש ברכיבים איכותיים ובעלי ערך תזונתי גבוה"

מרק חומוס ועלי מנגולד של ליאת יגר
מרק חומוס ועלי מנגולד של ליאת יגר

מצרכים ל- 10 מנות

2 כוסות גרגרי חומוס

2 כפות שמן זית

3 בצלים

2 חבילות עלי מנגולד

1 שורש סלרי או 4 גבעולי סלרי

3 שיני שום כתושות

מים או ציר ירקות לכיסוי הירקות והקטניות

מיץ מ- 2 לימונים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

להשרות את גרגרי החומוס במים למשך הלילה (או לקחת מסנפרוסט).

לחתוך את הבצלים לירחים.

להפריד את החלק הלבן והירוק של המנגולד, לקצוץ את החלק הלבן.

לחתוך לקוביות את שורש הסלרי או לקצוץ את גבעולי הסלרי.

לטגן את הבצל והחלק הלבן של המנגולד למשך כ- 5 דקות.

להוסיף את הסלרי והשום ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות על להבה בינונית.

להוסיף את גרגרי החומוס, לערבב ולהוסיף את המים או הציר.

לבשל עד ריכוך החומוס ואז להוסיף את החלק הירוק של עלי המנגולד, הלימון, המלח והפלפל.

אפשר לטחון את כל המרק או חלק ממנו בעזרת "בלנדר מוט".

מתכון של ליאת יגר – בעלת קבוצות להרזיה ופעילות גופנית, ומפעילה סניפים בנשר, בקרית אתא, בקרית מוצקין, בקרית ביאליק, בנהריה, בשלומי, בחדרה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה