מרק חמציץ וקלמארי ים תיכוני צלויים

חומרים ל 4 מנות1.2 ק"ג עלי חמציץ שטופים ונקיים (ללא הגבעול)1 כרישה (החלק הלבן בלבד) שטוף וקצוץ8 שיני שום כתושות וקצוצות.3-4 גבעולי סלרי שטופים וקצוציםמיץ משני לימונים1 בצל לבן1.5 ליטר ציר ירקותמלח ופלפל לפי הטעם40 גרם קלמארי טריחצי כוס שמן זיתמיץ מעגבניה אחתהכנהבסיר גדול שמיועד למרק מחממים את חצי מכמות שמן הזית ומאדים בעדינות מבלי להזהיב, את הכרישה והבצל לאחר דקה או שתיים מוסיפים את עלי החמציץ, השום והסלרי מאדים ל 2-3 דקות בעדינות מבלי להזיז את החומרים שבסיר.מוסיפים את ציר הירקות, מיץ הלימון, המלח והפלפל.מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 עד 25 דקות.ניתן גם לטחון את המרק למרקם חלק או להשאיר אותו כמו שהוא.לוקחים מחבת ומחממים בה את יתרת שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הקלמארי ומכניסים אותו למחבת עד לצריבה.יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים את הקלמארי במרכז הצלחת ומעטרים בעזרת שמן הזית ומיץ העגבניות.

חומרים ל 4 מנות
1.2 ק"ג עלי חמציץ שטופים ונקיים (ללא הגבעול)
1 כרישה (החלק הלבן בלבד) שטוף וקצוץ
8 שיני שום כתושות וקצוצות.
3-4 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים
מיץ משני לימונים
1 בצל לבן
1.5 ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
40 גרם קלמארי טרי
חצי כוס שמן זית
מיץ מעגבניה אחת

הכנה
בסיר גדול שמיועד למרק מחממים את חצי מכמות שמן הזית ומאדים בעדינות מבלי להזהיב, את הכרישה והבצל

לאחר דקה או שתיים מוסיפים את עלי החמציץ, השום והסלרי

מאדים ל 2-3 דקות בעדינות מבלי להזיז את החומרים שבסיר.

מוסיפים את ציר הירקות, מיץ הלימון, המלח והפלפל.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 עד 25 דקות.

ניתן גם לטחון את המרק למרקם חלק או להשאיר אותו כמו שהוא.

לוקחים מחבת ומחממים בה את יתרת שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הקלמארי ומכניסים אותו למחבת עד לצריבה.

יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים את הקלמארי במרכז הצלחת ומעטרים בעזרת שמן הזית ומיץ העגבניות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר