מרק חמציץ וקלמארי ים תיכוני צלויים

 

חומרים ל 4 מנות
1.2 ק"ג עלי חמציץ שטופים ונקיים (ללא הגבעול)
1 כרישה (החלק הלבן בלבד) שטוף וקצוץ
8 שיני שום כתושות וקצוצות.
3-4 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים
מיץ משני לימונים
1 בצל לבן
1.5 ליטר ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
40 גרם קלמארי טרי
חצי כוס שמן זית
מיץ מעגבניה אחת

הכנה
בסיר גדול שמיועד למרק מחממים את חצי מכמות שמן הזית ומאדים בעדינות מבלי להזהיב, את הכרישה והבצל

לאחר דקה או שתיים מוסיפים את עלי החמציץ, השום והסלרי

מאדים ל 2-3 דקות בעדינות מבלי להזיז את החומרים שבסיר.

מוסיפים את ציר הירקות, מיץ הלימון, המלח והפלפל.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 עד 25 דקות.

ניתן גם לטחון את המרק למרקם חלק או להשאיר אותו כמו שהוא.

לוקחים מחבת ומחממים בה את יתרת שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הקלמארי ומכניסים אותו למחבת עד לצריבה.

יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים את הקלמארי במרכז הצלחת ומעטרים בעזרת שמן הזית ומיץ העגבניות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה