מרק חרירה מרוקאי

מתכון למרק חורפי עשיר וממלא מביתה של דינה דגן בעלת כפר הנופש ביאנקיני בחלקו הצפוני של ים המלח. אימה הייתה נוהגת להכין למשפחה את המרק הזה ביום יום כי הוא משביע ומהיר להכנה

לאחר שהבשר בתוך המרק ומסיימים את הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים

חומרים ל-6-8 מנות

2 כוסות גרגירי חומוס

1 כוס גריסי פנינה

1 כוס עדשים חומות

½ כפית פפריקה מתוקה

¼ כוס שמן

2  עגבניות בינוניות חתוכות

1 חב' סלרי חתוך

1 חב' פטרוזיליה

1 כפית פלפל לבן

1 כפית כורכום

1 חב' כוסברה

1 בצל גדול קצוץ

מיץ מלימון אחד

אפשר להוסיף 250 גרם בשר מבושל מראש – כל חלק של בשר עם שומן שחתוך לקוביות.

ניתן להכין גם אטריות דקות המתאימות למרק ולהגיש לצד המרק כדי שכל סועד יוסיף לעצמו.

אופן ההכנה

משרים את כל הקטניות לילה קודם במים ושוטפים.

בסיר מטגנים את הבצל עם השמן.

מוסיפים את העגבנייה.

מוסיפים את הקטניות.

מוסיפים מים שימלאו את הסיר.

מוסיפים את התבלינים ואת הירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי).

מבשלים עד לרתיחה של המרק.

ממשיכים לבשל עוד קצת עד שהקטניות מתרככות.

את הבשר ניתן להוסיף ממש לקראת סוף הבישול.

לאחר שהבשר בתוך המרק ומסיימים את הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה