רכיבים
למרק
3 כפות שמן קנולה
3 שאלוט פרוס דק
5 שיני שום פרוסות
1 שורש כורכום פרוס דק
1 פלפל אדום חריף פרוס דק
5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר
3 ענפי למון גראס פרוס דק מאוד
5 עלי כפיר ליים
2 ליטר ציר עוף או מים
1 פחית קרם קוקוס
4 כפות פיש סוס
1 כף גדושה סוכר חום
6 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
10 עגבניות שרי חצויות
2 בייבי באקצ'וי חתוך לרבעים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיל תאילנדי
לקניידלעך
4 ביצים מופרדות – חלמון וחלבון
½ כוס שמן קנולה
1 בצל לבן גדול טחון או מגורד דק בפומפייה
2 וחצי כוסות מים
2 כוסות קמח מצה
חצי שקית אבקת אפייה
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור לפי טעם
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנת הקניידלעך
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם המלח לקצף יציב.
מוסיפים בהדרגה את השמן, חלמונים, מים ובצל.
מאיטים את קצב ההקצפה.
מוסיפים את הקמח, תבלינים ואבקת אפייה.
מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
מכסים ומעבירים למקרר ל- 30 עד 60 דקות.
מרתיחים מים עם כף מלח בסיר גדול.
בידיים רטובות מכדררים קניידלעך בקוטר 3 ס"מ ומניחים במים הרותחים.
מבשלים כ- 20 דקות על סף רתיחה.
מכבים את האש ומניחים לקניידלעך להצטנן במים.
אופן הכנת המרק
בסיר גדול מחממים שמן.
מוסיפים שאלוט, שום, כורכום, פלפל אדום, ג'ינג'ר, למון גראס וכפיר ליים.
מטגנים יחד כ- 3 דקות עד שעולה ריח נעים של כל הרכיבים. מוסיפים את הציר וקרם קוקוס.
מתבלים בפיש סוס וסוכר.
מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין כ- 20 דקות.
מוסיפים את העגבניות, פטריות ובאקצ'וי.
מביאים שוב לרתיחה.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
הגשה
מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים.
לפני שמוזגים לצלחת מוסיפים את עשבי התיבול.
מגישים מיד.