חומרים ל-12 מנות הגשה גדולות:
3 ליטר יוגורט עיזים 3% של גד
1.5 ק"ג מלפפון ירוק מקולף ומגורד
מלח
פלפל לבן
סודה – 1/2 ליטר (שני בקבוקים)
שמן זית – בקישוט סיבוב על פני המרק
2 שיני שום
שמיר – קישוט מופרד מהגבעול
נענע – קישוט עלים שלמים
גרדת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה:
מגרדים את המלפפונים בפומפייה גסה ומעבירים לקערת ערבוב.
מוסיפים את היוגורט ואת הסודה.
מתבלים במלח ופלפל לבן ,גרידת לימון מלימון אחד ושתי שיני שום כתושות.
מערבבים היטב.
מגישים בקישוט עלי נענע ושמיר.
מזלפים שמן זית מעל.