חומרים:
6 קישואים גדולים
5 בטטות גדולות
10 גזרים
400 גרם דלעת
סלסלת פיטריות שמפיניון טריות – חתוכות לפרוסות
50 גרם חמאה
2 כפיות שום כתוש
אופן ההכנה:
מכניסים את הירקות לסיר גדול, מוסיפים מים.
מבשלים עד שהירקות מתרככים.
במקביל בסיר נפרד: להמיס 50 גרם חמאה ולטגן את השום הכתוש עד שיזהיב קלות.
להוסיף את הפטריות החתוכות ולטגן עד שהפטריות יזהיבו.
לאחר שהירקות התרככו, לטחון אותם טוב בבלנדר ידני ולהוסיף את הפטריות, חמאה והשום ולטחון טחינה עדינה.
לתבל במלח, פלפל שחור ומרק עוף לפי הטעם.
מרים הוד ממליצה להגיש את המרק עם לחם כפרי, ובימי שישי עם חלה חמה.