חומרים ל- 6 מנות:
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: כשעה
3 כפות שמן זית
ירקות קבוצה א':
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
1 כרישה מנוקה ופרוסה (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
1 גזר בינוני קלוף ופרוס
1 תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות
ירקות קבוצה ב':
2 קישואים קטנים חצויים ופרוסים
3 עגבניות בשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות
1 כוס אפונת גינה
1 כוס שעועית ירוקה מנוקה וחתוכה לפיסות
1 קופסה (250 גרם) שעועית לבנה משומרת ומסוננת
6-8 כוסות נוזלים של מים או מרק פרווה זך (במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים)
1 ענף רוזמרין
3 ענפי טימין
2 עלי פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
בסיר גדול וכבד ועל אש בינונית מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והכרישה תוך כדי ערבוב במשך 7–10 דקות.
מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, עשבי תיבול והנוזלים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ– 30 דקות.
מוציאים את עשבי התיבול. מוסיפים את הירקות מקבוצה ב' וממשיכים לבשל במשך כ- 15 דקות נוספות בסיר מכוסה, עד שהירקות מתרככים.
במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים עם אחת התוספות להגשה לפי סוג הארוחה ועם לחם כפרי טרי.
להגשה:
בארוחה חלבית – ניתן להוסיף רוטב פיסטו, העשוי כפסטו איטלקי אך ללא צנוברים ופרמזן מגורר.
בארוחה פרווה – ניתן להוסיף תערובת שמן זית, שום ועלי בזיליקום קצוצים דק, ו/או מעט ממרח זיתים שחורים (טפנד).