מרק ירקות עשיר עם ארטישוק ירושלמי וסלק

מתכון של השף אהרון לרמן עבור חברת ההסעדה עידית מקבוצת מלונות דן

מקשטים בעירית קצוצה ומעט שמן זית איכותי, ומגישים
מקשטים בעירית קצוצה ומעט שמן זית איכותי, ומגישים. צילום pixabay

חומרים

2 ליטר מרק עוף צלול, או ציר ירקות צלול, או מחצית הכמות חלב ומחצית הכמות מים למרק חלבי

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1  שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לפרוסות עבות

1 קולרבי קלוף וחתוך לקובית גדולות

1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

10 יחידות ארטישוק ירושלמי שטוף היטב, קלוף וחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ (או ארטישוק ירושלמי קפוא)

1/2 כוס שמן זית כתית

1/2 כוס יין לבן

מלח, פלפל שחור גרוס דק

עלה דפנה, פלפל אנגלי

2 ענפי טימין

1/2 כוס עירית קצוצה

5 סלקים קטנים רחוצים היטב, אך לא מקולפים

10 שיני שום

אופן ההכנה

אורזים כל סלק בנייר כסף, ואיתו 2 שיני שום.

אופים את הסלקים כשעה וחצי עד שעתיים.

כשהסלקים רכים מצננים. מקלפים, חותכים לפרוסות דקות ושומרים יחד עם השום.

מחממים סיר גדול ומוסיפים שמן זית.

מאדים את ירקות השורש לפי הסדר, עד שמתחילים להתרכך ולהזהיב.

מוסיפים יין לבן ומניחים לאלכוהול להתנדף.

מוסיפים מרק עוף (או נוזל אחר).

מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עלה דפנה, פלפל אנגלי ותימין.

מביאים המרק לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים בסף רתיחה כשעה – עד שכל הירקות רכים.

מוסיפים את הסלק והשום, טועמים ומתקנים תיבול.

מקשטים בעירית קצוצה ומעט שמן זית איכותי, ומגישים.

בגרסה החלבית ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה