מתכון ל- 6 מנות
חומרים:
2 יח' ראש כרובית בגודל בינוני (מופרדים לפרחים)
1 בצל לבן גדול
3 יח' תפוח אדמה בינוניים
1 יח' גזר
1 ליטר שמנת לבישול 42%
250 מ"ל חלב 3%
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלאה מלח
100 גר חמאה
3 שיני שום כתוש
אופן ההכנה:
להרתיח בסיר את הכרובית 3/4 בישול ולשים בצד.
בסיר בינוני לשים את החמאה והשום על אש נמוכה, להוסיף תפוח אדמה, גזר ובצל.
שמים מכסה לאידוי.
לבשל כ– 15 דקות לריכוך.
להוסיף את הכרובית ולסגור חזרה עם המכסה לעוד 15 -20 דקות בישול.
חשוב לערבב כול הזמן.
מוסיפים את השמנת והחלב, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
לתת למרק להתבשל כ -30 דקות על אש נמוכה.
להוריד מהאש.
לטחון בבלנדר את התערובת היטב ולהחזיר לאש לרתיחה נוספת.