מרכיבים:
1 כרובית בינונית
2 בצלים קצוצים
כף שמן סויה
כפית שום כתוש
כף קמח מנופה
ליטר וחצי ציר עוף או מים קרים
מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל
זר קטן של פטרוזיליה
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכרובית ומעבירים אותה במעבד מזון (עד לקבלת מרקם של גרגירים ולא משחה).
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכרובית וכפית השום, ובוחשים עד לריכוך קל.
מפזרים את הקמח, המלח והפלפל.
בוחשים עוד קצת ומוסיפים את הנוזל הקר.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את מיכל השמנת.
מתקנים תיבול אם צריך.
לפני ההגשה ניתן לקשט עם פטרוזיליה טרייה ורעננה.