מרק כתום המסייע לחיזוק הגוף לקראת החורף

טל צייזלר, נטורופתית בכללית רפואה משלימה בקריית מלאכי, מציעה מתכון למרק חם טעים שכולל רכיבים בעלי סגולות לחיזוק הגוף בפני מחלות החורף, ביניהם שום, בצל, ג'ינג'ר, כורכום וירקות כתומים העשירים בבטא קרוטן

מכסים את הירקות במים חמים ונותנים להם להתבשל לריכוך כ-40 דקות. כשהם מוכנים, מגרדים את שורש הכורכום לסיר
מכסים את הירקות במים חמים ונותנים להם להתבשל לריכוך כ-40 דקות. כשהם מוכנים, מגרדים את שורש הכורכום לסיר

מצרכים

4 גזרים

2 בטטות (אפשר אחת מהן להחליף בדלעת)

1 בצל

2 שיני שום

גבעול בצל ירוק

שורש כורכום מגורד – כסנטימטר

ג'ינגר – כ-4 סנטימטר

אופן ההכנה

מאדים את הבצל עם מעט שמן זית או שמן קוקוס.

חותכים את הירקות הכתומים, השום והג'ינג'ר ומוסיפים לסיר.

מכסים את הירקות במים חמים ונותנים להם להתבשל לריכוך כ-40 דקות.

כשהם מוכנים, מגרדים את שורש הכורכום לסיר.

מתבלים במלח ופלפל שחור וטוחנים.

מומלץ להוסיף גבעול קטן של בצל ירוק קצוץ לפני הגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה