מרק כתום

מרכיבים: 1/2 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות.2 בטטות בינוניות, מקולפות, וחתוכות לקוביות גדולות.1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות .3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, וחתוכים לקוביות גדולות.4 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות.2 בצלים בינוניים, קצוצים.3 שיני שום קצוצות.1/2 כוס יין לבן יבש.1/2 כוס שמן זית.1 אגוז מוסקט מגורר.מלח ופלפל לבן (לפי הטעם).אופן ההכנה:מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.מוסיפים את שאר הירקות ואת היין הלבן.מאדים מספר דקות עד שהירקות מתרככים מעט.מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות, מעט פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט.מבשלים עד שהירקות רכים לחלוטין.טוחנים את המרק עם בלנדר ידני.טועמים ומתקנים תיבול.אם המרק נוזלי מדי – ניתן להחזיר לכיריים ולהביא לרתיחה על מנת שיצטמצם מעט (צריך לערבב תוך כדי).אם המרק סמיך מדי – ניתן להוסיף מים.קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים יפוצילום עדיאל דוד

מרכיבים:
1/2 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות.
2 בטטות בינוניות, מקולפות, וחתוכות לקוביות גדולות.
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות .
3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, וחתוכים לקוביות גדולות.
4 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות.
2 בצלים בינוניים, קצוצים.
3 שיני שום קצוצות.
1/2 כוס יין לבן יבש.
1/2 כוס שמן זית.
1 אגוז מוסקט מגורר.
מלח ופלפל לבן (לפי הטעם).

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.
מוסיפים את שאר הירקות ואת היין הלבן.
מאדים מספר דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות, מעט פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט.
מבשלים עד שהירקות רכים לחלוטין.
טוחנים את המרק עם בלנדר ידני.
טועמים ומתקנים תיבול.
אם המרק נוזלי מדי – ניתן להחזיר לכיריים ולהביא לרתיחה על מנת שיצטמצם מעט (צריך לערבב תוך כדי).
אם המרק סמיך מדי – ניתן להוסיף מים.

קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים יפו

צילום עדיאל דוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר