fbpx

מרק לזניה חורפי

שוברים את עלי הלזניה לחתיכות. מוסיפים אותם למרק. מבשלים כ-10 דקות או עד שהפסטה מוכנה
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למרק מחמם לחורף הישראלי שרוב הזמן אינו קר וגשום במיוחד אבל מרק טעים תמיד מתקבל בברכה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

1/2 בצל

1 שן שום

200 גרם בקר טחון

400 גרם עגבנייה טבעית טחונה

1 עלה דפנה

1/2 כפית אורגנו מיובש

1/2 כפית טימין מיובש

50 מ"ל יין לבן

500 מ"ל ציר עוף או ירקות

6 עלי לזניה

מלח

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל.

מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר.

מבשלים את השום והבצל עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.

בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה.

קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים.

מוסיפים את כדורי הבשר לתבשיל.

מגבירים את האש ומבשלים עד השחמה.

מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין.

מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין.

כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר.

מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.

שוברים את עלי הלזניה לחתיכות.

מוסיפים אותם למרק.

מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה.

מוסיפים מלח במידת הצורך.

מגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.

מתכונים נוספים תמצאו בעמוד הפייסבוק של החברה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר