מצרכים ל- 4 סועדים
1 בטטה
1-2 תפוחי אדמה, חתוך לקוביות
100 גרם דלעת
3 גבעולי סלרי
1 גזר
כרבע כרובית, פרוסה לפרוסות
1 בצל קצוץ עבה
2 שיני שום, כתושות
1-2 כפות אבקת מרק עוף
כ- 200 גרם עגבניות מרוסקות
איטריות פנה מבושלות
שמן זית
מלח, פלפל גרוס.
אופן ההכנה
1. לטגן בסיר המרק בשמן זית, טיגון קל את: הבצל, שום, סלרי, גזר, תפוח אדמה, בטטה, דלעת.
2. להוסיף מים לסיר בגובה של כ- 3 ס"מ מעל קו הירקות.
3. ולהוסיף את פרוסות הכרובית.
4. מוסיפים את אבקת מרק העוף ומבשלים על אש בינונית כ- 15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
5. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים את המרק לרתיחה. מתבלים עם מעט מלח ופלפל, עפ"י הטעם ומכבים את האש.
הצעת הגשה
לפני ההגשה לשולחן ממולץ להוסיף לקערת המרק את איטריות הפנה.
מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה וגבינת פרמזן.