מרכיבים:
4 גזרים
4 זוקיני
2 בטטה
כרובית אחת
קילו אפונה טריה/שקית אפונה קפואה
2 בצלים
2 כפות אורגנו
2 כפות טימין
2 שורש פטרוזיליה
2 שורש סלרי
5 שיני שום
4 כפות שמן זית
קופסא של עגבניות שלמות מקולפות
מלח ופלפל
חצי חבילה פסטה פוזילי מבושלת
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל של 2 ס"מ ואת הכרובית מפרידים לחתיכות קטנות.
כותשים את השום, ומטגנים יחד עם הבצל, שורש פטרוזיליה, שורש הסלרי ו-4 כפות שמן זית.
מוסיפים את שאר הירקות ואת עשבי התיבול. ומערבבים היטב.
מוסיפים את קופסת העגבניות ומערבבים.
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה מורידים לאש נמוכה ומבשלים עד לריכוך הירקות.
ממליחים ומפלפלים.
לקראת הסוף מוסיפים את האפונה ואת הפסטה.
בהגשה ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה.