חומרים:
300 גר' סלרי
3 כרישות
900 גר' גזר
300 גר' גזר לבן
4.5 ליטר מים קרים
3 ק"ג תפו"א
2 בצלים
1.5 ק"ג מלפפון כבוש בחומץ
1 צרור שמיר
200 מ"ל שמנת לבישול
5 עלי-דפנה
6 כדורי פלפל אנגלי
כדורי פלפל שחור
סוכר, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי-האדמה וחותכים אותם לקוביות קטנות.
מניחים אותם בקערה עם מים קרים.
מקלפים את שאר הירקות.
מכניסים אותם לסיר עם מים קרים ומוסיפים עלי-דפנה , פלפל אנגלי וכדורי פלפל שחור.
מוסיפים מספר קמצוצי-סוכר ומבשלים במשך כ-20 דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה וכף שטוחה של מלח.
כאשר תפוחי האדמה מתרככים, מרחיקים את שאר הירקות מתוך המרק.
מרסקים את הגזר, הסלרי והשורש ומוסיפים גם אותם למרק.
מקלפים את המלפפונים למרק ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות.
מוסיפים את מי-החומץ של המלפפונים ומרסקים אותם.
מוסיפים את המלפפונים למרק ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות.
מוסיפים את מי-החומץ של המלפפונים ומבשלים עוד כ-10 דקות.
מוסיפים מלח ופלפל לטעם.
מוסיפים שמנת ומקשטים בשמיר קצוץ.
השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור