זוהי שיא עונת הסברס וזה הזמן הכי טוב ללכת לאזור לטרון בהרי ירושלים ולקטוף אותם בשלים וזהובים. מתכון פשוט, טעים, עונתי ובעיקר הכי ישראלי.
חומרים ל 6 מנות
3 ק"ג סברסים קלופים (להיזהר מהקוצים)
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חופן נענע
מעט מיץ לימון
הכנה
שוטפים את הסברסים וטוחנים אותם, לאחר הקילוף, בבלנדר.
מסננים את נוזל הסברס.
מכניסים לסיר את כוס המים וכוס הסוכר, מרתיחים עד להתמוססות הסוכר וקבלת סירופ.
מורידים את הסירופ מהאש ומצננים
מוזגים את נוזל הסברס המסונן לתוך קערות הגשה ומאזנים טעמים בעזרת סירופ הסוכר ומיץ הלימון
מקשטים בעזרת עלי נענע
ניתן להגיש את המרק עם בקלוואה טובה בצד