fbpx

מרק סברס אורגני / באלדי

זוהי שיא עונת הסברס וזה הזמן הכי טוב ללכת לאזור לטרון בהרי ירושלים ולקטוף אותם בשלים וזהובים. מתכון פשוט, טעים, עונתי ובעיקר הכי ישראלי.חומרים ל 6 מנות3 ק"ג סברסים קלופים (להיזהר מהקוצים)1 כוס סוכר1 כוס מיםחופן נענעמעט מיץ לימוןהכנהשוטפים את הסברסים וטוחנים אותם, לאחר הקילוף, בבלנדר.מסננים את נוזל הסברס.מכניסים לסיר את כוס המים וכוס הסוכר, מרתיחים עד להתמוססות הסוכר וקבלת סירופ.מורידים את הסירופ מהאש ומצנניםמוזגים את נוזל הסברס המסונן לתוך קערות הגשה ומאזנים טעמים בעזרת סירופ הסוכר ומיץ הלימוןמקשטים בעזרת עלי נענעניתן להגיש את המרק עם בקלוואה טובה בצד
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

זוהי שיא עונת הסברס וזה הזמן הכי טוב ללכת לאזור לטרון בהרי ירושלים ולקטוף אותם בשלים וזהובים. מתכון פשוט, טעים, עונתי ובעיקר הכי ישראלי.

חומרים ל 6 מנות
3 ק"ג סברסים קלופים (להיזהר מהקוצים)
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חופן נענע
מעט מיץ לימון

הכנה
שוטפים את הסברסים וטוחנים אותם, לאחר הקילוף, בבלנדר.

מסננים את נוזל הסברס.

מכניסים לסיר את כוס המים וכוס הסוכר, מרתיחים עד להתמוססות הסוכר וקבלת סירופ.

מורידים את הסירופ מהאש ומצננים

מוזגים את נוזל הסברס המסונן לתוך קערות הגשה ומאזנים טעמים בעזרת סירופ הסוכר ומיץ הלימון

מקשטים בעזרת עלי נענע

ניתן להגיש את המרק עם בקלוואה טובה בצד

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר