fbpx

מרק עגבניות פרובנסאלי מעודן

חומרים50 גרם חמאה1 בצל גדול קצוץ דק-דק4 עגבניות גדולות ובשלות – קלופות ומרוסקות2 כפות רכז עגבניות3 כוסות מים2 כוסות חלב1 כף ליקר פאסטיסרבע כפית אגוז מוסקט מגרודעלעלים מענף טימין טרימלח לפי הטעםחצי כוס שמנת מתוקהצרור עירית קצוץאופן הכנה1. מאדים בצל קצוץ בחמאה עד שנעשה שקוף 2. מוסיפים רכז ועגבניות מרוסקות ומאדים כ-5 דקות3. מוסיפים תוך בחישה את המים והחלב4. מבשלים על אש קטנה כ-15 דקות 5. יוצקים פנימה את הפאסטיס ומתבלים באגוז מוסקט, בטימין ומלח לפי הטעם6. מוסיפים את השמנת המתוקה, מבאים לרתיחה ומכבים את הלהבה מיד 7. יוצקים לקעריות-מרק ומקשטים במעט עירית קצוצה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק-דק
4 עגבניות גדולות ובשלות – קלופות ומרוסקות
2 כפות רכז עגבניות
3 כוסות מים
2 כוסות חלב
1 כף ליקר פאסטיס
רבע כפית אגוז מוסקט מגרוד
עלעלים מענף טימין טרי
מלח לפי הטעם
חצי כוס שמנת מתוקה
צרור עירית קצוץ

אופן הכנה
1. מאדים בצל קצוץ בחמאה עד שנעשה שקוף

2. מוסיפים רכז ועגבניות מרוסקות ומאדים כ-5 דקות

3. מוסיפים תוך בחישה את המים והחלב

4. מבשלים על אש קטנה כ-15 דקות

5. יוצקים פנימה את הפאסטיס ומתבלים באגוז מוסקט, בטימין ומלח לפי הטעם

6. מוסיפים את השמנת המתוקה, מבאים לרתיחה ומכבים את הלהבה מיד

7. יוצקים לקעריות-מרק ומקשטים במעט עירית קצוצה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר