חומרים ל- 4 ליטר מרק:
2 בצלים
2 גזרים
2 שיני שום
2 עלי סלרי
1/2 ק"ג עדשים חומות
אופן ההכנה:
מבשלים 1/2 ק"ג עדשים ב-4 ליטר מים למשך 20 דקות
קוצצים לקוביות: בצל, גזר וסלרי.
מטגנים עם שמן זית בסיר כ-8 דקות.
מוסיפים כליטר מים עד לכיסוי הירקות ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות. מוסיפים כף חומץ, מעט סוכר, כוס ציר מרק עוף, מעט כמון.
מבשלים עוד 5 דקות ומוסיפים את העדשים עם המים (להסיר קרום במידת הצורך).
לבשל עוד 15 דקות.