fbpx

מרק עדשים שחורות עם ירקות וחומוס

מבשלים את המרק כ-30 דקות או עד שכל הירקות מתרככים. טועמים ומתקנים את התיבול. צילום שרון בנימין
סוגת מציעה מתכון המשתלב עם אווירה חורפית למרק עשיר עם עדשים שחורות חומוס וירקות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

1 כוס עדשים שחורות כמו של סוגת

1 כוס גרגירי חומוס יבשים

3 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום כתושות

3 מקלות סלרי חתוכים דק

2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל גמבה אדום חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל גמבה צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

1 כפית מלח או לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם

2 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 כפית אבקת קארי

1 כף גדושה רסק עגבניות

2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות

6 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

להגשה

כוסברה קצוצה

צילום שרון בנימין

אופן ההכנה

מכינים את החומוס

לילה לפני בישול המרק משרים את החומוס בשפע מים. למחרת מסננים, מביאים לרתיחה בסיר עם שפע מים.

מבשלים בין שעתיים לשלוש עד שהגרגרים מתרככים. מוסיפים לסיר מים רותחים במידת הצורך.

מקפים בעזרת כף את הקצף הלבן שנוצר על פני המים.

מכינים את העדשים

מכסים את העדשים השחורות במים ומשרים כ-20 דקות.

מבשלים את המרק

מחממים את השמן בסיר.

מאדים את הבצל, השום והסלרי תוך ערבוב עד הזהבה קלה. מוסיפים את הגזרים, הפלפלים והקישוא.

ממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.

מתבלים ומערבבים.

מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות.

מערבבים ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את המים, החומוס המבושל והעדשים המסוננות.

מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה.

מבשלים את המרק כ-30 דקות או עד שכל הירקות מתרככים.

טועמים ומתקנים את התיבול.

הגשה

מפזרים כוסברה ומגישים מיד.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר