fbpx

מרק עוף עם קניידלך שקדים ועשבי תיבול

מחזירים את הכרעיים לסיר. יוצקים מים עד כיסוי. מוסיפים שורש, פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה. צילום גל בן זאב
מתכון של מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, עבור סולתם. צילום גל בן זאב
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

חומרים ל-10 מנות

למרק

1  קילו גרונות עוף

2  כרעי עוף

1 כף שמן

3  יחידות בצל מקולף וחתוך לרבעים

2  יחידות כרישה חתוכה לארבע

6  גזרים מקולפים וחתוכים כל אחד לשלוש

2  ענפי סלרי קצוצים

4  שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצי

3  גבעולי שמיר

3  גבעולי פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקניידלך

1ורבע כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

פלפל לבן לפי הטעם

1 כף שמן

1 וחצי כוס מים רותחים

2  ביצים טרופות

1/2 כוס שקדים טחונים

צילום גל בן זאב

אופן ההכנה

לקניידלך

מערבבים קמח  מצה עם מלח, פלפל שחור ופלפל לבן.

מערבבים את השמן עם המים.

יוצקים על הקמח המתובל ומערבבים.

מוסיפים את הביצים והשקדים ומערבבים היטב.

מצננים במקרר במשך 60 דקות לפחות.

מרטיבים את הידיים ו יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז.

מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח.

מבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה במשך כ- 8 דקות.

מסננים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה.

למרק

מחממים סיר עם שמן.

מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים.

משחימים יחד עם הגרונות מכל הצדדים.

מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

לאותו סיר מוסיפים כף שמן.

מזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי וגזר.

מחזירים את הכרעיים לסיר.

יוצקים מים עד כיסוי.

מוסיפים שורש, פטרוזיליה ושמיר.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש.

מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

מתקנים תיבול.

להגשה

מגישים שניים-שלושה קניידלך במנת מרק.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר