8 מנות
חומרים:
למרק:
1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
1 צרור פטרוזיליה גדול
1 צרור שמיר גדול
1 ק"ג כנפי עוף
1/2 ק"ג גרונות עוף
3 ליטר מים
2 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
מלח
קניידלעך פיקנטיים (25 יחידות):
1/4 1 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 ביצים
אופן ההכנה:
הכנת המרק:
מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי.
מסירים את הקצף שנוצר.
מוסיפים לסיר לקט למרק עוף , עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי.
טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת הקניידלעך:
מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה חלקה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מביאים לרתיחה מים בסיר.
בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.
בכל פעם מבשלים 8 קניידלעך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-8 קניידלעך).
ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים.
לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.