fbpx

מרק עוף עם קניידלעך פיקנטיים

8 מנותחומרים:למרק:1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)1 צרור פטרוזיליה גדול1 צרור שמיר גדול1 ק"ג כנפי עוף 1/2 ק"ג גרונות עוף 3 ליטר מים 2 עלי דפנה1 כפית גרגרי פלפל שחורמלח קניידלעך פיקנטיים (25 יחידות):1/4 1 כוסות מים רותחים1 כף שמן קנולה1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית פפריקה מתוקה1 כפית מלח 2 ביצים אופן ההכנה:הכנת המרק: מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר. מוסיפים לסיר לקט למרק עוף , עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.הכנת הקניידלעך: מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ. בכל פעם מבשלים 8 קניידלעך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-8 קניידלעך). ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים.לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

8 מנות

חומרים:
למרק:
1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
1 צרור פטרוזיליה גדול
1 צרור שמיר גדול
1 ק"ג כנפי עוף
1/2 ק"ג גרונות עוף
3 ליטר מים
2 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
מלח

קניידלעך פיקנטיים (25 יחידות):
1/4 1 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 ביצים

אופן ההכנה:
הכנת המרק:
מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי.
מסירים את הקצף שנוצר.
מוסיפים לסיר לקט למרק עוף , עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי.
טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת הקניידלעך:
מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה חלקה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מביאים לרתיחה מים בסיר.
בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.
בכל פעם מבשלים 8 קניידלעך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-8 קניידלעך).
ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים.
לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר