fbpx

מרק פארו נוסח אומבריה

חומרים:כוס וחצי שעועית יבשה לבנהכוס וחצי גריסים2 כפיות שמן זית1 בצל יבש קצוץ דק1 גזר קצוץ דק1 גבעול סלרי חתוך לקוביות1 גבעול רוזמרין טרי2 שיני שום מעוכות2 עגבניות קלופות וללא הגרעינים4 כוסות ציר מרק עוףמלח ופלפל שחוראופן ההכנה:משרים את השעועית למשך הלילה בקערה מלאה במים. למחרת, משרים את הגריסים בקערת מים אחרת למשך 4 שעות. מסננים את המים מהשעועית, מעבירים את השעועית לסיר רחב ומוסיפים מים שיכסו את השעועית עד לגובה של 5 ס"מ מעליה. מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דקות עד שעה, עד שהשעועית מתרככת. מסננים את השעועית ושומרים את הנוזלים. מועכים חצי מכמות השעועית ביחד עם נוזל הבישול, כדי ליצור מעין דייסה חלקה. מניחים בצד. מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול.מוסיפים את הבצל, הסלרי, הרוזמרין והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים, כעשר דקות. מוסיפים את הגריסים, את השעועית השלמה, את דייסת השעועית, העגבניות וציר מרק העוף. מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.מבשלים עד שהגריסים מתרככים והמרק מתעבה (כ-30 דקות). מתבלים במלח ופלפל שחור. בעת ההגשה שופכים מעל מעט שמן זית. קראו את הכתבה של גאקומו על אומבריה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
כוס וחצי שעועית יבשה לבנה
כוס וחצי גריסים
2 כפיות שמן זית
1 בצל יבש קצוץ דק
1 גזר קצוץ דק
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
1 גבעול רוזמרין טרי
2 שיני שום מעוכות
2 עגבניות קלופות וללא הגרעינים
4 כוסות ציר מרק עוף
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
משרים את השעועית למשך הלילה בקערה מלאה במים.
למחרת, משרים את הגריסים בקערת מים אחרת למשך 4 שעות.
מסננים את המים מהשעועית, מעבירים את השעועית לסיר רחב ומוסיפים מים שיכסו את השעועית עד לגובה של 5 ס"מ מעליה.
מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דקות עד שעה, עד שהשעועית מתרככת.
מסננים את השעועית ושומרים את הנוזלים.
מועכים חצי מכמות השעועית ביחד עם נוזל הבישול, כדי ליצור מעין דייסה חלקה. מניחים בצד.
מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול.
מוסיפים את הבצל, הסלרי, הרוזמרין והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים, כעשר דקות.
מוסיפים את הגריסים, את השעועית השלמה, את דייסת השעועית, העגבניות וציר מרק העוף.
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
מבשלים עד שהגריסים מתרככים והמרק מתעבה (כ-30 דקות).
מתבלים במלח ופלפל שחור.
בעת ההגשה שופכים מעל מעט שמן זית.

קראו את הכתבה של גאקומו על אומבריה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר