מתכון ל-6 סועדים
חומרים:
6 יח' לחם כפרי עגול מרוקן מתוכן
50 גר' חמאה + 2 כף שמן זית
500 גר' פטריות שמפיניון
250 גר' פטריות פורטבלה
250 גר' בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום קצוצות
100 מל' שמנת מתוקה לבישול
500 מל' חלב
300 מל' חלב + 4 כפות קונפלור
מלח, פלפל לבן אגוז מוסקט טחון
250 גר' גבינת פרמזן מגוררת
צרור קטן של עלי ריחן חתוכים לרצועות
2 כף אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית כפולה מאדים את הבצל והשום והחמאה כ-2 דקות.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות כ-5 דקות.
מוסיפים את הפטריות ובוחשים.
מוסיפים חלב שמנת, מביאים כמעט לידי רתיחה.
מתבלים במעט פלפל, אגוז מוסקט, וריחן טרי.
בקערה מערבבים חלב וקורנפלור. ממיסים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
מוסיפים פרמזן ומבשלים עוד כ-2 דקות.
מגישים בתוך הלחם הכפרי.
מסעדת אלפרדו: פארק אזורים, אם המושבות 94, א.ת קריית אריה, פתח תקווה, טלפון: 03-9230643